stenoza aortica Pacient in spital dupa inlocuirea de valva aortica Interventie fara suturi pentru valva aortica

Plastia valvei mitrale și înlocuirea valvei mitrale sunt proceduri care pot fi efectuate pentru a trata bolile valvei mitrale. 

Stenoza mitrală este o afecțiune care poate conduce la boli severe și chiar deces, dacă nu se intervine la timp. De ce? Pentru că în stenoza mitrală, orificiul valvei se îngustează și poate reduce sau chiar bloca sângele între cavitățile inimii.

În cazul regurgitării mitrale, cuspele (foițele valvei) valvei mitrale nu se închid complet ceea ce determină scurgerea sângelui înapoi în atriul stâng.

Această afecțiune evoluează lent și poate scăpa neobservată pentru că simptomele evidente apar atunci când boala este avansată. De cele mai multe ori, în lipsa simptomelor, stenoza mitrală este descoperită în timpul unui control cardiologic de rutină.

 

Principalele simptome ale stenozei valei mitrale sunt:

    • Oboseală și dispnee (respirație grea) la efort;
    • Palpitații;
    • Dureri în piept;
    • Tuse;
    • Dificultăți de respirație sau respirație prea rapidă.

Plastia mitrală este o intervenție care oferă multe avantaje pacientului bolnav. Este o intervenție minim invazivă care presupune incizii mici, de 5-6 cm. Prin aceste incizii, medicul chirurg efectuează repararea valvei mitrale. Se ajută de instrumente special concepute pentru acest tip de intervenție. Spre deosebire de chirurgia clasică, operație ce presupune tăierea sternului, plastia mitrală îi oferă pacientului riscuri operatorii și post-operatorii mai mici, o recuperare mai rapidă și o spitalizare redusă.

Sistemul ReChord al inelului Memo 4D este special proiectat pentru a facilita înlocuirea cordajelor native. Acesta oferă un sistem temporar de ghidare pentru a evalua precis lungimea corectă a cordajelor artificiale. Astfel măsurătorile nu mai sunt dificile și nu este necesară supra-corectarea. Asigură o lungime standard în cazul unui implant cu cordaje multiple.

tratament prolaps valva mitrala

Este inelul pentru anuloplastie cu mobilitate fiziologica naturala. Un inel care ofera cea mai buna solutie pentru intregul spectru de necesitate in reparatia valvei mitrale.

 

Memo 3D ofera echilibrul perfect intre rigiditate si flexibilitate, pentru a sustine orice reparatie a valvei mitrale. Inelul semi-rigid pentru anuloplastie este cea mai buna alegere de stabilitate, astfel sustine remodelarea anulusului si flexibilitatea care permite mobilitatea naturala acestuia.

Dimensiunile variate ale structurii celulelor nitinolului ajuta la reducerea stresului reparatiei, permitand protezei sa se adapteze mobilitatii naturale a valvei mitrale. Structura celulara este optimizata pentru a asigura o adevarata mobilitate fiziologica in toate cele 3 dimensiuni.

Miezul din aliaj de nitinol are o memorie a formei, o forma prefixata dupa deformarea geometrica si poate fi flexata inainte si inapoi, fara a-si pierde forma initiala.

Forma Memo 3D asigura revenirea constanta la profilul sistolic si restabileste raportul natural al diametrului acestuia.

LivaNova este o companie cu tradiție în producția de dispozitive și tehnologie medicală, cu o experiență vastă în domeniile Cardiovascular și Neuromodulație. Scopul principal este îmbunătățirea vieții pacienților din întreaga lume.

Ca lider mondial în soluții cardiovasculare și neuromodulare, LivaNova este dedicată progresului și dezvoltării de noi terapii care să aibă un puternic impact în domeniul sănătății.

LivaNova este dedicată, de asemenea, celor mai înalte standarde și acționează la cel mai înalt nivel de etică și conformitate in afaceri.

Ai nevoie de mai multe informații
despre acest dispozitiv?

Trimite